Otto Kettlitz

Door mijn achtergond als civiel ingenieur ben ik sterk oplossend gericht, gefundeerd op een technisch onderbouwde analyse. Dus geen rapporten met voorbehouden als ‘misschienen’ en ‘mogelijken’.

Mijn rapporten geven antwoord op de gestelde vragen op een zo praktisch mogelijke manier. Ik zit achter mijn bureau en laptop maar hang ook zelf aan de gevel. Dit voorkomt communicatiestoornissen, conflicten tussen theorie en praktijk en oplossingen die niet uitvoerbaar blijken.

Mijn drive is het leveren van een passende oplossingen. Ook kennisoverdracht is een passie. Dus analyses en oplossingen onderbouw ik en licht ik toe. Ik hou daarbij ook rekening met niet-technische zaken als overlast en kosten van de aanbevolen oplossingen. ‘Sloop alles maar’ is een makkelijke en veilige oplossing en soms onvermijdelijk, maar meestal niet het advies waarmee ik mijn meerwaarde kan aantonen.

Mijn specialismen zijn metalen, platte daken, duurzaamheid en veroudering (hout, metaal, beton) en constructieve problemen. Mijn grootste kracht ligt in het combineren van informatie en waarnemingen. En daarnaast in het combineren van het technische met het verbale. Dat laatste blijkt met name relevant bij de tientallen recht- en arbitragezaken waarbij ik als deskundige betrokken ben geweest en nog steeds ben. Een sluitend technisch betoog en een sluitende formulering hiervan kunnen het verschil maken tussen winnen of verliezen.

Over een periode van ruim 30 jaar heb ik een enorme kennis en ervaring opgebouwd, die ik ook de komende jaren inzet om u te helpen, steunen, kosten te besparen en tot maatoplossingen te komen. Niet alleen in de vorm van adviezen maar ook in de vorm van kennisoverdracht. Zo publiceer ik met grote regelmaat in de vakbladen. En ook voor trainingen en cursussen over uiteenlopende typen gevels en daken en onderwerpen kunt u bij mij terecht, in de vorm van één van onze vaste cursussen maar ook, indien gewenst, in de vorm van een cursus op maat.

Heb je direct een vraag aan mij?