Specialisme gevel- en dakengineering

Kettlitz ondersteunt opdrachtgevers, ontwikkelaars, architecten en aannemers bij het ontwerp en uitwerking van de gevel.

Gevelengineering en ontwerpbegeleiding

Van architectonisch ontwerp tot uiteindelijke gevel is een spannend proces. Bij de uitwerking van de gevel komt veel kijken. Daglicht, thermische isolatie, zonwering, geluidswering en lucht- en waterdichtheid. Maar ook brand- en constructieve veiligheid zijn belangrijke factoren. Om gebreken of letsel achteraf te voorkomen, is gevelengineering onmisbaar.

Kettlitz denkt en kijkt graag met u mee vanaf de ontwerpfase. Ook kunnen we details voor u beoordelen en zelfs volledig uitwerken. Het loont om vooraf extra energie te steken in het ontwerp van een gevel. Klachten na oplevering van een bouwwerk komen namelijk nog vaak voor. Gebreken en schades resulteren nog al eens in juridische procedures. De kosten zijn dan meestal enorm hoog terwijl het daadwerkelijke herstel maar zelden echt voor een verbetering van het eindproduct zorgt. Bovendien vergen deze schades en discussies veel tijd, geld en energie.

Metingen en inspecties

Lekkages, klachten over tocht of energieverlies van gevel en dak zijn onwenselijk. Dagelijks voeren wij metingen en inspecties uit om bijvoorbeeld de lucht- en waterdichtheid van de gebouwschil te meten of te bepalen. Goede theoretische kennis is in de bouw essentieel. Toch geven metingen vaak een onmisbare schat aan informatie voor een juiste oplossing of een goed advies.

We staan altijd klaar om u te voorzien van advies op alle mogelijke gebieden als het aankomt op de constructie van gevels en daken. Het is heel belangrijk om voor het bouwen van een gebouw al een goede gevelberekening uit te voeren. Per slot van rekening wordt er nogal wat gevraagd van een gevel en moet deze alle mogelijke weersomstandigheden kunnen doorstaan.

Uitvoering schade-en gebrekenonderzoek en arbitrages

Wij worden per jaar ongeveer tweehonderd keer ingeschakeld voor arbitrage en rechtzaken bij gevel en daken. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er bij het opleveren van een gebouw of tijdens de gebruiksfase er iets fout is gegaan, of dat de uiteindelijke constructie van een gevel of een dak niet voldoet aan de wensen die hieraan van tevoren gesteld waren. Het is dan belangrijk om een expert op dit gebied in te schakelen, die tot in de kleinste details een oordeel kan vellen over deze zaak.

We helpen bij ontwerp en bouw van gebouwen waar mensen veilig en comfortabel kunnen wonen en werken. We hebben een groot aantal klanten in alle geledingen die maar met de bouw te maken kunnen hebben. Zoals bijvoorbeeld corporaties, projectontwikkelaars en architecten, maar ook overheden en bouwbedrijven.

We staan altijd klaar voor onze klanten en willen hen graag helpen met het bouwen van de mooiste, veiligste gebouwen die er maar te bedenken zijn. Ons geveladvies wordt dan ook door heel Nederland zeer gewaardeerd.

Wilt u hierover meer weten, neem dan contact op met een van onze specialisten of mail uw vraag aan info@gevelsendaken.nl