Mick Simmering

Mijn passie voor bouwen heb ik ontdekt tijdens mijn bachelor en masterstudie bouwkunde aan de TU Delft. In het bijzonder hebben gevels mij altijd gefascineerd, vandaar ook dat ik voor mijn afstudeeronderzoek een circulair gevelsysteem heb ontworpen. Mijn passie heb ik verder kunnen uitbouwen tijdens een exchange van een half jaar aan de Technische Universiteit in Budapest.

Na mijn studie belandde ik drie jaar geleden bij De Groot & Visser, specialist op het gebied van het produceren van hoogwaardige gevels. Daar heb ik gewerkt aan verschillende hoogbouwprojecten, zoals de nieuwe huisvesting van RIVM te Utrecht en een nieuwe blikvanger aan de Zuidas: The Pulse. Daarbij heb ik mij verdiept in zowel metalen gevelsystemen, maar ook in relatief nieuwe gevelmaterialen zoals biocomposiet. Als onderdeel van de Young Professionals heb ik mee-ontworpen aan een innovatief circulair renovatieconcept.

Inmiddels ben ik een nieuwe uitdaging begonnen bij Kettlitz. Mijn specialisme ligt op het gebied van metalen gevelsystemen, maar ook met de praktische implementatie van circulariteit in de gevels kan ik goed uit de voeten.

Heb je direct een vraag aan mij?