Duurzaamheid van gevels en daken

Kettlitz heeft een diepgaande kennis over het gedrag van materialen en constructies wat betreft enerzijds hun eventuele impact op onze leefomgeving en anderzijds wat betreft hun levensduur, in uiteenlopende omstandigheden en toepassingen.

Onze kennis op het gebied van de duurzaamheid van gevels en daken is praktisch gericht. Welke materialen hebben de beste milieuprestaties? Maar ook: hoe realiseer je een duurzaam groendak dat – of groene gevel die – ook blijvend waterdicht is en dat onderhoudbaar is zonder exorbitante kosten? Kettlitz is co-auteur van het “Praktijkboek multifunctionele groene daken en gevels’. Ook op dit gebied zijn de adviezen van Kettlitz concreet en direct toepasbaar.

 

Een ander onderdeel van duurzaamheid is de levensduur van de toegepaste materialen en constructies. Kettlitz heeft zich ontwikkeld tot de expert op het gebied van de levensduur van metalen (aluminium, staal, RVS, zink) onder uiteenlopende klimatologische omstandigheden. Ook heeft Kettlitz een ruime expertise wat betreft de duurzaamheid van materialen als vezelcement, kunststoffen, hout, dakbedekkingen, beglazing en beton en steen.

Deze levensduur wordt mede bepaald door invloeden als materiaalcombinaties, vochtbelasting, temperatuur en zon e.d. Ook deze invloeden worden in haar adviezen afgedekt.

 

Onderdeel van haar adviezen en onderzoeken op dit gebied kunnen o.a. ook zijn:

  • Coatingmetingen en -onderzoek (poedercoatings, coilcoating, natlak, anodiseerlagen);
  • Destructief materiaalonderzoek;
  • Metingen materiaalkarakteristieken (materiaalsamenstelling, versnelde veroudering, mechanische karakteristieken, wapening etc).

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op via 030-3032650 of info@gevelsendaken.nl